Alkalmazás fejlesztés

Gyorsan és alaposan fejlesztünk minőségi web és mobil alkalmazások versenyképes megvalósítással. 

a kapcsolatfelvételtől az üzemeltetésig

Profikkal dolgozhat együtt

Cégünk elsősorban natív mobil alkalmazások fejlesztésében tud versenyképes és hatékony partner lenni, azonban cross-platform megoldásokkal is szívesen állunk megrendelőink rendelkezésére. A teljeskörű házon belüli kivitelezés lehetővé teszi, hogy gyorsan reagáljunk minden egyes felmerülő problémára vagy megváltozott üzleti igényre miközben minimalizáljuk a külső függőségeket.

Natív iOS és Android app készítés

A natív megoldások maximálisan kihasználják a hardware és a platform kombinációja által nyújtott teljesítmény és funkcionális lehetőségeket. A natív fejlesztéssel tudjuk a legjobb felhasználói élményt elérni, alkalmazkodva a platformok (iOS vagy Android) követelményeihez és trendjeihez.

 • Egyedi üzleti logikára épülő app
 • Ügyviteli rendszerek
 • VRKit és ARKit megoldások

Keresztplatform app fejlesztés

A cross-platform megoldások fő előnye a költséghatékonyság, mivel itt egy keretrendszer lefejlesztése után minimális kliens-oldali munka van. A keresztplatform projekteknél nagyon fontos, hogy a használni kívánt keretrendszer kiválasztását szakszerű ás átfogó vizsgálat előzze meg, különben könnyen komoly akadályok merülhetnek fel a fejlesztés során. A keresztplatform megoldást elsősorban webshopok, tartalom alapú app-ok és szolgáltatásokhoz kapcsolódó app-ok esetén szoktuk javasolni. 

Kompetenciák:

 • Ionic framework
 • Titanium
 • Google Firebase

Előkészítés és tervezés szakasz

A megrendelő üzleti igényeinek felmérését követően kidolgozunk egy koncepciót mely már egy konkrét produktum amire hivatkozva később specifikáljuk az alkalmazást. A projekt komplexitásától és a konkrét igényektől függően határozzuk meg az előkészítési feladatokat, melyek tartalmazhatnak UX kutatást, igény-validálást, use-case folyamatok feltárását és látványterveket. Ezen dokumentumok mentén alapítjuk meg a projektet.

A szakasz további eredménye, hogy megszületik a Funkcionális Specifikáció (FS) és a User Interface (UI) grafikus tervei. Ezek véglegesítését követően készül el a Részletes Műszaki Specifikáció (RMS) mely tartalmazza valamennyi komponens (kliens, backend/webservic-ek, API-k, stb) pontos működési leírását. 

Az előkészítés és tervezés szakasz lezárásakor rendelkezésre állnak a specifikációk és a UI tervek, tehát a fejlesztési feladatok pontosan leírhatóak és megkezdődhet a kódolás.

Fejlesztési szakasz

Illeszkedve a megrendelő igényeihez és a projekt sajátosságaihoz, 2-4 hetes sprintekben halad a fejlesztés, a lehető legtöbb feladatot párhuzamosítva. Mivel a teljes körű fejlesztői kompetenciákkal rendelkezünk házon belül, így minimalizálni tudjuk a külső függőségeket (mint pl. harmadik fél által fejlesztett komponens bevárása, vagy alvállalkozó által félre becsült fejlesztési időből eredő csúszás). 

A fejlesztési szakasz során lehetőség nyílik demózásra egy-egy fejlesztési mérföldkő vagy funkció elérésekor. 

A szakasz lezárásakor a specifikációknak megfelelő működőképes alkalmazás(ok) készen áll(nak) a tesztelésre.

Tesztelés

A fejlesztés során folyamatos belső, fejlesztői teszteket végzünk, azonban ezek nem váltják ki a tematikusan és szervezetten végzett különböző célokat szolgáló tesztelési folyamatokat. Minden esetben partnereink igénye alapján állítjuk össze az egyedi tesztelési eljárásokat, melyek lehetnek:

 • Funkcionális teszt (FT)
  Zárt körben, maximum pár tucat résztvevő bevonásával végzett teszt, mely során valamennyi felhasználási folyamat és funkció (use-case) tesztelésre kerül. A funkcionális teszt sikeres ha valamennyi funkció a specifikáció szerinti elvárt működés szerint zajlik.

 • Performance Test (PT)
  A funkcionálisan már jól működő alkalmazást különböző terheléses teszteken vizsgáljuk, melynek célja, hogy az esetleges lassulások és adatmegakadások vagy egyéb teljesítményre kiható hibák feltárásra és javításra kerüljenek.

 • Penetrációs teszt (Pentest)
  A penetrációs teszt során adatvédelmi és kiberbiztonsági szempontok szerint vizsgáljuk az alkalmazást. A teszt során kontrollált és előre tervezett környezetben kibertámadást szimulálva keressük az alkalmazás gyenge pontjait és biztonsági hiányosságait. Igény esetén együttműködünk harmadik féllel, mely során akkreditált minősítés szerezhető (GDPR Compliance, Cybersecurity, stb).
   
 • User Acceptance Test (UAT) / Béta tesztelés
  Az alkalmazás kiadását közvetlen megelőző tesztelés, melyet már szélesebb körben akár több száz tesztelő bevonásával végezzük. Ezen tesztek során olyan ritka esetekben előforduló hibákat keresünk melyek kifejezetten készülék-specifikusak vagy fehér hollónak számító use-case-ekből fakadnak. A UAT során feltárt hibák javítása után az alkalmazás stabil verziója elkészíthető és kiadható / élesíthető.

A tesztelés lezárása után átadjuk a jegyzőkönyveket és az alkalmazás dokumentációt. Ezután folyamatos felügyelet mellett kerül sor az élesítésre. 

Üzemeltetés és support

Az élesített alkalmazásoknak egyedi üzemeltetési igényük van mely során az alkalmazott technológiák, library-k és egyéb komponensek naprakészen tartását és a frissülő rendszerkövetelményeknek történő megfeleltetést végezzük. Ezen felül cégünk support szolgáltatást is nyújt, mely leggyakrabban az alábbiakat foglalja magában:

 • Bejelentett hibák kivizsgálása és javítása
 • Üzleti / marketing igény szerinti apró módosítások elvégzése
 • Kiemelt rendelkezésre állás kiugróan magas forgalmi időszakokban

Egy alkalmazás életciklusa során változhatnak az üzemeltetési igények is, ezért cégünk rugalmas és méretezhető megoldásokat kínál. Ezáltal az aktuális üzemi igény költséghatékonyan biztosítható.

funkcionalitás és teljesítmény

Gyors, korhű megjelenés, könnyű kezelhetőség

A legkorszerűbb technológiák használata lehetővé teszi, hogy az üzleti igények kompromisszumoktól mentesen teljesüljenek. Egy alkalmazás tervezésekor a teljesítmény és a funkcionalitás mellett fontos szerepe van a felhasználói szokásokhoz való illeszkedésnek is. Ezek szimbiózisa eredményezi, hogy az általunk készített app-ok ténylegesen felhasználóbarátak és piacképesek.

Gyakran Ismételt Kérdések

Mennyibe kerül egy mobil alkalmazás elkészítése?

Ahogy egy családi ház építésénél, egy app fejlesztésnél sem lehet ezt megválaszolni a pontos igények ismerete nélkül.
Ha még nem áll rendelkezésre a végleges specifikáció akkor is fel tudjuk mérni a projektet és nagyságrendileg megbecsülni a megvalósítás árát. Ezt bármiféle kötelezettségektől mentesen pár munkanapon belül megtesszük ha felveszi velünk a kapcsolatot.

Viszonyításképpen az alábbi árakkal lehet kalkulálni költségvetés készítésekor:

Egyszerű, alapfunkciókkal működő mobil alkalmazás (iOS és Android, tehát 2 db app) — Nettó 3.5-5 millió Ft
Funkciók: regisztráció/login, push üzenetek küldése, listázás (pl szolgáltatás, dinamikus tartalom), adatlapok megjelenítése

Összetett mobil alkalmazás (iOS és Android, 2 db app) — Nettó 5-15 millió Ft
Jellemzők/funkciók: backend fejlesztés, regisztráció/login (+ social login), push üzenetek küldése, listázás, adatlapok megjelenítése, egyedi workflow, kliens oldali komplex adatbeviteli és adat-szinkronizálási funkciók, egyedi UX megoldások, adminisztrációs felület

Önálló digitális termék mobil alkalmazás (iOS és Android, 2 db app) — Nettó 15 millió Ft-tól
Jellemzők/funkciók: teljesen egyedi megoldások, önálló backend, webservice-ek, igény szerint augmented reality (AR) és virtual reality (VR) megoldásokkal

Mobil játékfejlesztés (iOS és Android)
A játékfejlesztés önmagában az egyik legdrágább informatikai fejlesztési ágazat, mivel rengeteg egyedi komponenst (grafikák, 3D modellek, virtuális terek, egyéb vezérlők) kell megalkotni. 

Egy egyszerűbb 2D-s játék iOS és Android verzió már nettó 10-12 millió Ft-tól megvalósíthatóak, míg egy 3D-s játék önálló virtuális térrel és grafikai vezérlőkkel nettó 25-30 millió Ft-tól fejleszthető.

Miért kerül ennyibe a mobil alkalmazások fejlesztése?

A kódolás mellett egy igényes és szakszerű fejlesztő cég jelentős figyelmet fordít az előkészítésre, tervezésre és dokumentálásra. Ezek a tevékenységek alapozzák meg a projekt határidőre történő kivitelezését és a jövőbeli fejlesztések gördülékeny és költséghatékony lehetőségét. A részletes specifikálás és a grafikus felületek tervezése sokszor alábecsült feladat, azonban enélkül a fejlesztés közben esnek ki a csontvázak a szekrényből ami nem csak megdrágítja az egész projektet, de komolyan ki is tolhatja a határidőket. 

Mit értetek pontosan a transzparens fejlesztés alatt?

A fejlesztési szakasz akár hónapokat is igénybe vehet. Ezalatt szívesen nyújtunk folyamatos betekintést megrendelőink számára. Ha egy-egy funkció UI szinten elkészült arról képernyőfelvételt készítünk és videó formájában megosztjuk a flow-t, illetve igény esetén megmutatjuk a kódot is egy delegált műszaki ellenőrnek. A projektben résztvevőknek már korai, fejlesztői buildeket is kiadunk amit saját készüléken lehet nyomkodni.
Továbbá, olyan feladatkezelő rendszereket használunk amiben külső személyek is láthatják akár napi szintre lebontva, hogy a fejlesztés aktuálisan hol tart, mennyi van hátra és mik a következő lépések.

Van már egy félig kész alkalmazásom, vállaljátok a befejezését?

Ilyen esetekben is állunk rendelkezésre, azonban tudni érdemes, hogy ha egy fejlesztőnek beletörik a bicskája egy projektbe, akkor az általában annak köszönhető, hogy nem volt megfelelő kompetencia vagy nem lett rendesen specifikálva a fejlesztést. Ekkor sokszor olcsóbb és a végeredményt tekintve jobb megoldás ha újra kezdjük az egészet. A kezünk közül kiadott munka minőségéből nem engedünk, ezért az ilyen esetek megoldásánál fontos, hogy a megrendelő részéről kellő nyitottság és előretekintő helyzetfelismerés legyen. 

Természetesen olyan eset is előfordulhat, hogy egy kiváló kompetenciákkal rendelkező csapat egyéb okok miatt nem vállalja az app befejezését. Amennyiben megfelelő a dokumentáció és minőségi a kódbázis úgy nincs akadálya a gyors átvételnek.

Mikor nem éri meg natív alkalmazást fejleszteni?

Erre nincs konkrét aranyszabály, viszont alapvetően a tartalomalapú app-ok esetében elkerülhető a natív megoldás. Egyrészt kiváló teljesítményű keresztplatform megoldások léteznek, másrészt egy webshop vagy dinamikus tartalom (pl hírportál) app nem igényel olyan funkcionalitást mely során szignifikánsan jobb teljesítményre lenne képes egy natív megoldás.

Csak az átadáskor fogom látni az app-ot vagy van lehetőség fejlesztés közben is megnyomkodni?

Már az előkészítési szakasz során is szoktunk kattintható mockupokat és prototípusokat mutatni, illetve különböző funkciók flow-ját demonstrálni. A fejlesztés akár korai szakaszában már rendelkezésre állnak fejlesztői build-ek, melyeket Testflight vagy zárt csoportos Play Store felületeken tudunk eljuttatni a megrendelőink által elküldött Apple/Google ID-kal ellátott készülékekre. 

Nekem kell gondoskodni az AppStore / Play Store megjelenésről, optimalizálásról?

Igény esetén szívesen segítünk az alkalmazás profil oldalának optimalizálásban és karbantartásában az Apple AppStore illetve a Google Play Store felületeken. Számos app piacra vezetésében közreműködtünk és ha szükséges ügynökségi kapcsolatokat is tudunk ajánlani a Go-to-Market stratégia elkészítéséhez és végrehajtásához.

Van garancia az elkészült app-okra?

Az általunk készített alkalmazásokra egy év jótállást vállalunk. Ez természetesen kiterjed minden általunk készített modulra és app-komponensre valamint backend servicek-re.

Miért nem láthatóak a referenciák?

Tízből 8 konzultáció ajánláson keresztül érkezik hozzánk, ami véleményünk szerint a legjobb referencia.
Úgy gondoljuk, hogy aki kifejezetten arra kíváncsi, hogy mely cégekkel, vállalatokkal dolgoztunk együtt és milyen projektek valósultak meg, az előbb-utóbb felteszi ezt a kérdést és mi készséggel válaszolunk. 

Ha Ön is szeretné megismerni referenciáinkat, vegye fel velünk a kapcsolatot. 

Ajánlatkérés

Segítünk megvalósítani elképzeléseit, digitális projektjeit. Garantált a kötelezettségektől mentes konzultáció, gyors reagálás és a transzparens ajánlat. 

8 + 3 =